ВМРО - Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание Приказка за България канят русенци да

...
</TD
>ВМРО - Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание Приказка за България канят русенци да
Коментари Харесай

Двудневни чествания в Русе на 120-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

ВМРО - Русе и Сдружение за военно-патриотично образование " Приказка за България " канят русенци да отбележат дружно 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание от 1903 година - най-мащабното въстание за обединяване на българските земи. В края на актуалната седмица в Парка на младежта в Русе до неговата емблема - Вазата, в два следващи дни ще се проведат няколко патриотични инициативи. Това оповестяват от пресцентъра на партията.

На 28 юли, петък, от 11 до 19:00 часа съдружие " Приказка за България " в Музей навън ще предложи оръжейна експозиция на оръжия и военно снаряжение от разнообразни исторически столетия, а специфична галерия ще опише за подготовката и хода на въстанието. За искащите да опитат своя мерник уредниците оферират на място пукотевица с лък и пушка.

На 29 юли, събота, от 11:00 часа ще се организира военно-историческа реорганизация на моменти от Илинденско-Преображенското въстание 1903 година с присъединяване на русенския клон " Ангел Кънчев " на сдружение " Традиция " и с поддръжката на НЧ " Гоце Делчев 2009 " - Русе и НЧ " Стефан Караджа 2018 " - Русе. Зрителите ще научат повече за връзката на града ни с организацията на въстанието. Входът и през двата дни е свободен.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР